Ben jij een Succesmoeder? | Succesmoeders
15595
post-template-default,single,single-post,postid-15595,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge

Ben jij een SUCCESMOEDER?

Ben jij een SUCCESMOEDER?

Er wordt wel eens aan mij gevraagd… wat is een Succesmoeder?

Dat is een hele terechte vraag natuurlijk. In de eerste plaats wil ik aangeven dat ik dat natuurlijk niet kan bepalen voor anderen. Ik kan wel omschrijven wat een succesmoeder voor mij is.


Een succesmoeder kenmerkt zich door twee dingen:

1. Een succesmoeder doet de dingen die ze doet voor zichzelf, haar gezin, haar werkgever vanuit een goede intentie. Bijvoorbeeld vanuit de intentie om zoveel mogelijk liefde te geven aan de kinderen, of de intentie om een gelijkwaardige fijne relatie op te bouwen of te hebben, of de intentie om zichzelf bewust te ontwikkelen of om een werkneemster te zijn die werkelijk iets toevoegt aan het bedrijf.

2. Een succesmoeder is in beweging en heeft de wil steeds weer bij te schaven, te ontwikkelen, bewust te zijn van haar mogelijkheden, inzichten op te doen en de dingen die minder goed lopen en niet bij haar intentie passen te veranderen.

Is een succesmoeder dan perfect?? Dat vind ik een lastige term, want we denken dat perfect betekend dat alles helemaal 100% goed is. En wat is dan goed denk ik dan? De lat van perfect leggen we vaak erg hoog. En dus vermijd ik dat woord liever.. het zegt mij niks.


Succesmoeders doen zeker niet altijd alles ‘goed’ en dat is wat mij betreft helemaal prima. Een succesmoeder heeft wel de intentie om een tevreden en ontspannen moeder te zijn (en wat tevreden en ontspannen zijn is is ook voor iedereen anders) en doet haar best dat voor elkaar te krijgen. Soms lukt dat heel goed, soms lukt dat minder goed.


Succesmoeder zijn, is geen staat, geen einddoel. Er is geen succesmoeder-diploma of afstudeergraad. Gelukkig maar. Succesmoeders bevinden zich in een proces waarin ups en downs voorkomen, waarin ze tevreden zijn en soms ook helemaal niet. En het proces kan soms in een stroomversnelling terecht komen (is tijdens een coachtraject vaak het geval) en soms even minder in beweging zijn

En? Ben jij een succesmoeder? Het mooie is.. dat bepaal jij zelf!Voel jij je geen succesmoeder en voel je wel het verlangen dat te zijn?
Wellicht kan ik je helpen/ondersteunen/coachen. Contact me gerust!


Positieve groet,


Amanda van Stam
amanda@succesmoeders.nl
06-48256566Geen reactie's

Geef een reactie