een goed gesprek - Succesmoeders.nl
16161
post-template-default,single,single-post,postid-16161,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge

een goed gesprek

een goed gesprek

Een goed gesprek… of toch koetjes en kalfjes?

We praten veel en we zeggen vaak.. “we hebben het over van alles en nog wat”
Maar dat valt eigenlijk een beetje tegen.

We praten vooral over wat dagelijkse dingen, de kinderen/school, ergernissen en feestdagen/vakantie. Dat is het wel zo,’n beetje. En dat doen we dan vaak kort en zonder al te veel diepte. Op het schoolplein, in de rij bij de kassa of tijdens een snel kopje thee zijn momenten die daar heel geschikt voor zijn.

Ook met ons gezin zijn we vaak oppervlakkig in gesprek. Hoe was het op school, hoe laat ben je thuis, heb je lekker gesport en zorg je ervoor dat… zijn de meest genoemde onderwerpen waarover we praten in het gezin.

Wat mij opvalt, en ik maak mijzelf daar net zo goed ‘schuldig’ aan is dat we de echte gesprekken vaak niet aangaan. Gesprekken over het leven, over je angsten of verlangens als mens, of we gelukkig zijn en zo niet wat we daaraan zouden kunnen doen. Over de dingen waar we zo dankbaar voor zijn of misschien wel van wakker liggen. Over gevoelens die we liever niet hebben of dingen waar we steeds tegenaan lopen.

We doen het niet….

Het zou weleens pijnlijk kunnen zijn of moeilijk. Het zou weleens nare gevoelens kunnen oproepen en dat willen we niet. Het zou weleens zo kunnen zijn dat we het antwoord eigenlijk niet weten. Of dat we niet weten wat we zouden moeten doen als blijkt dat we niet gelukkig zijn of bang of teleurgesteld. En wat zou die ander er eigenlijk van vinden? Zit die ander wel op mijn emoties te wachten?
En zo besluiten we, vaak onbewust, dat de gesprekken niet te moeilijk moeten worden.

Andere kant is dat als we deze gesprekken niet aangaan we veel kansen mislopen…
De kans op elkaar echt leren kennen en in contact zijn. De kans om elkaar te steunen, de kans om dingen anders te gaan aanpakken en gelukkiger te worden. De kans om je kinderen te laten nadenken over hun verlangens en wensen en die misschien wel te laten uitkomen.
De kans om te lachen met vrienden omdat het zo leuk is om elkaar beter te leren kennen. We missen dan de kans om bij onszelf de weg naar binnen te maken en ons af te vragen… hoe gaat het echt met mij?

Ik zou wensen dat we meer echt met elkaar gaan praten, in contact zijn! Met elkaar als gezin, als vrienden als familie.
En moet dat altijd zwaar en emotioneel? Hoeft niet hoor.. Het kan vooral heel leuk en verrassend zijn.

Om je een beetje op weg te helpen bedacht ik de Succesmoeders ‘Goeie vraag’ kaartjes. Het zijn mooi vormgegeven kaartjes met in totaal 40 vragen. Er gaan 20 vragen over jouw/het afgelopen jaar en 20 over het komende jaar. Er zijn verschillende manieren om de kaartjes te gebruiken, spelideetjes zitten erbij. Doel is altijd: een fijn, goed, open gesprek voeren met elkaar. De kaartjes zijn geschikt om te gebruiken met volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar (dus ook heel goed in te zetten in de midden/bovenbouw op scholen).

Bestel hier jouw set voor €9,49 (incl. btw, exclusief verzendkosten)

Geen reactie's

Geef een reactie