Goede voornemens... wel iets voor mij, niet iets voor mij, wel iets... - Succesmoeders.nl
15557
post-template-default,single,single-post,postid-15557,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge

Goede voornemens… wel iets voor mij, niet iets voor mij, wel iets…

Goede voornemens… wel iets voor mij, niet iets voor mij, wel iets…

Meestal weet ik bij veel dingen wel.. dit is wel iets voor mij of is niet iets voor mij.
Bij goede voornemens weet ik dat eigenlijk niet.


Ik ga er vanuit dat je leven/ je ontwikkeling één groot proces is met grote en kleine stappen. Een proces dus dat doorgaat, niet kan stoppen zelfs. Je stelt jezelf doelen en zet zodoende weer wat stapjes. Of je stelt jezelf geen doelen en ontwikkelt je bewust en onbewust door allerlei zaken die je in je leven op je pad krijgt.


Als je het zo bekijkt zijn goede voornemens niet nodig.


Maar ja, als ik dan mensen hoor die zichzelf vanaf 1 januari pushen weer iets gaafs te bereiken (afvallen, stoppen met roken, meer aandacht geven aan familie, cursus/training volgen, berg beklimmen) dan kriebelt het meer dan anders om ook na te denken over mijn potentiële goede voornemen voor 2016.


Ik las ook laatst de mogelijkheid om aan een jaar een thema te koppelen voor jezelf en daar al je doelen aan op te hangen. Thema’s als: persoonlijke groei, stabiel gezinsleven, zakelijk succes, kwetsbaarheid, jezelf (weer) op de kaart zetten etc. Werken vanuit zo’n jaarthema klinkt ook goed. (en ik weet eigenlijk ook gelijk welke ik zou kiezen).
Het mooie is wel de drang naar verbetering, naar ontwikkeling naar meer plezier, ontspanning, gezondheid, stabiliteit. Daar hou ik van, daar word ik blij van, dus die trigger wil ik benutten.


Ik weet dat een klein doel stellen goed werkt. Snel resultaat, in korte tijd weten… gaat de goede kant op of ik moet bijstellen. Zo zijn er nog een paar dingen die ervoor zorgen dat een goed voornemen ook eindigt met een gewenst resultaat. Ik benoem ze even, wie weet helpen ze ook jou.

  • Stel kleine, behapbare doelen (bijv 2 kilo afvallen in 8 weken tijd, of de komende 2 maanden 1x per week sporten)
  • Deel je doel met anderen, spreek je doel uit, zet het op fb, vertel hem aan je omgeving (hoe meer je je doel durft te delen hoe groter de kans dat je hem ook behaalt)
  • Vraag hulp; als je je doel deelt kun je ook vragen of iemand je wil ondersteunen door bijv regelmatig naar je doel te vragen, of echt fysiek met je aan de slag te gaan (samen sporten, samen koken, samen de voortgang bespreken)
  • Beloon jezelf, wat geef jij jezelf als je doel is bereikt (en dit kan echt van alles zijn)Ik ben eruit, mijn jaarthema is: Zakelijk Succes met Succesmoeders en mijn kleinere doel voor de komende maanden is 3 kilo afvallen in 8 weken. En wat deze doelen met elkaar te maken hebben? ALLES! Als ik afval, voel ik me fitter, krijg ik meer energie, ben ik blijer en ervaar ik veel makkelijker de Flow die ik zo goed kan gebruiken bij het Zakelijk Succes.


Nu jij… deel jij je voornemen ook??


Met positieve groet,
Amanda van StamGeen reactie's

Geef een reactie