Hoe gaat het? Ja lekker.. druk hè, zoals bij iedereen natuurlijk! - Succesmoeders.nl
15541
post-template-default,single,single-post,postid-15541,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge

Hoe gaat het? Ja lekker.. druk hè, zoals bij iedereen natuurlijk!

Hoe gaat het? Ja lekker.. druk hè, zoals bij iedereen natuurlijk!

Hoe gaat het met je als je zegt: Ja lekker… druk hè…

Volgens mij zegt het niets. Of misschien wel juist heel veel.
Het is een standaard antwoord die vaak genoeg gewoon voldoet.
We zijn het gewend en accepteren het. We horen het aan zonder enige wedervraag te stellen.
In veel gevallen begrijp ik dat… een oude buurvrouw die je in het voorbijgaan op straat tegenkomt krijgt dit antwoord.
‘Het druk hebben’ is ook een statussymbool geworden.. helaas. Als je het druk hebt, zal je wel belangrijk zijn. Of veel goede dingen doen. Of zo’n leuke actieve moeder zijn die zich overal voor inzet.


Maar is het inmiddels niet zo dat bijna iedereen dit antwoord geeft/krijgt?? Ook als het helemaal niet lekker gaat.
Als het op je werk niet lekker loopt. Of je steeds vervelende woordenwisselingen hebt met je partner. Als je kinderen op school worden gepest, of als zij anderen pesten. Als je graag een kindje wilt en het zwanger worden maar niet lukt. Als het moederschap je zwaar en soms ook tegen valt. Als je vaak vage klachten hebt waarmee je nog steeds niet bij de huisarts bent geweest. Als je moe bent maar geen tijd neemt om uit te rusten. Als je graag wilt sprankelen en stralen maar je totaal iets anders ziet als je in de spiegel kijkt. Als je…

Dat zeggen we allemaal niet!

Het is niet gewoon te vertellen hoe het écht met ons gaat. Het lijkt bijna not done! Want je gaat toch niet zeggen dat het niet goed gaat in je gezin of met jezelf. Dat je regelmatig tegen de kinderen aan het snauwen bent (en daar later spijt van hebt). Dat je niet tevreden bent met je leven op dit moment (en dat terwijl je toch 2 leuke kinderen hebt, een prima baan, een leuk huis en ga zo maar door).


Het probleem is dat als de ene moeder maar zegt dat alles ok is de andere moeder dat ook doet en we in no time een tendens hebben zoals die nu bestaat.


Ik vind het echt heel jammer. Want als je niet vertelt hoe het echt met je gaat, word je heel eenzaam. Je problemen blijven in je hoofd spoken en je voelt je er niet beter onder. Het kost steeds meer moeite om te blijven lachen en te blijven zeggen: Nee lekker joh, gaat prima bij ons, beetje druk maar ach, dat is bij iedereen zo hè.


Waarschijnlijk kun je het lang volhouden.. daar zijn moeders ijzersterk in. Lekker blijven buffelen en ploeteren.
Maar het ergste is als je blijft lachen en blijft zeggen dat alles prima gaat … je er niets aan doet! Je houdt het leven zoals je het nu leidt (lijdt) in stand. Het blijft zoals het is.. of wordt erger.. en dat doe je zelf!!


Dus lieve moeders… laat je kwetsbare kant zien en pak datgene aan waar je niet blij mee bent! Spreek het uit en ga ermee aan de slag.


Makkelijk beginnen? Klein stapje?
Volg het online programma: Ontspannen Moederschap. Dat is leuk, laagdrempelig en zeker ook effectief! In je eigen tijd lees je de mailingen en doe je de opdrachten. Je laat je inspireren in je eigen tempo in je eigen tijd. En als je er behoefte aan hebt kun je ook nog 2 keer een skype-coaching afspreken.


Kijk gauw op: www.succesmoeders.nl/actie en schrijf je in voor het programma dat start op 6 januari 2016. 2016 wordt jouw jaar!


Positieve groet,
SUCCESMOEDERS


Amanda van StamGeen reactie's

Geef een reactie