Hoe komt ons hoofd toch steeds zo vol??? - Succesmoeders.nl
16135
post-template-default,single,single-post,postid-16135,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge

Hoe komt ons hoofd toch steeds zo vol???

Hoe komt ons hoofd toch steeds zo vol???

Hoe komt ons hoofd toch steeds zo vol???

En waarom en hoe we hem regelmatig even moeten legen.

Werkende moeders hebben een vol hoofd… dat is bijna een gegeven.

Op zich is dat natuurlijk helemaal niet erg. Maar als we de cijfers gaan bekijken dan is dat wel zorgwekkend. Meer dan 70% van de werkende moeders met kinderen tussen de 0-16 jaar, voelt zich stressvoller, is somberder en heeft meer zorgen dan werkende vaders met kinderen in die leeftijd.

Hoe komt dat toch?

Moeders zijn echt sterren in van alles naar zich toe trekken en vinden dat ze dingen het beste zelf kunnen doen.

Dus, ze leggen de kleding van de kinderen voor de volgende dag vast klaar (en als het nodig is dat er dan nog iets gestreken of gewassen moet worden, oké dan wassen/strijken ze het even), ze zeggen ja als er hulp wordt gevraagd… waar dan ook (want ja zo ben je immers opgevoed, je moet een ander helpen), ze zijn goed in vooruit denken dus zij zijn degene die op tijd een kaartje sturen of cadeautje kopen voor die verjaardag. Daarbij werken ze vaak iets minder uren voor een baas en dat maakt dat ze het gevoel hebben ook veel meer in huis en voor het gezin te moeten doen. (als ze 1 dag minder werken proberen ze dat te compenseren met zeker 2 dagen meer werk in het gezin/huis).

Het zit dus veelal in de aard van de vrouw en vooral van een moeder, om bergen werk op hun schouders te laten stapelen en ook zelf stapelen.

Nu zou je denken, dat moeten die vrouwen dan veranderen… bijvoorbeeld meer door anderen laten doen, meer de boel de boel laten of manlief meer taken toebedelen. Helaas is gebleken dat dat maar een beetje van het volle hoofd leger maakt en het is vaak van tijdelijke aard.

Hoe lossen we het dan op?

Toch is een oplossing wel nodig. Want een vol hoofd geeft concentratie problemen en een naar gevoel. Soms komen er fysieke klachten bij zoals hoofdpijn. Ook slapen moeders vaak minder goed als ze zich zorgen maken en piekeren. En denk je dat een hoofd vol zorgen nog geduldig en leuk op de kinderen kan reageren? Niet dus….

Kortom, het is voor iedereen beter als dat hoofd een beetje op orde komt.

Als eerst is het belangrijk te accepteren dat ons hoofd nu eenmaal vaak vol is. We hebben een druk bestaan… en dat brengt allerlei verschillende verantwoordelijkheden en taken met zich mee. So be it! Maar het zou wel erg fijn zijn als we wat beter kunnen omgaan met dat volle hoofd en hem regelmatig even kunnen legen.

Er is onderzoek gedaan naar de manier waarop ons brein meer structuur krijgt en rustiger wordt. Er zijn meerdere oplossingen. Sommigen kosten eigenlijk niet eens veel tijd. Zo is wandelen een goede manier om het hoofd tot rust te brengen. Maar ook schrijven en mediteren zijn manieren om aandacht te geven aan dat wat in ons hoofd zit en dus belangrijk is.

Succesmoeders ontwikkelde een digitaal programma van 14 dagen met daarin 14 verschillende tips en manieren om het hoofd weer op te ruimen en op orde te brengen. Zo kunnen moeders bepalen wat bij hen past en die manieren concreet in gaan zetten.

Interesse in het programma? Klik hier!

Geen reactie's

Geef een reactie