Inspiratie bij 'goeie vraag' kaartjes - Succesmoeders.nl
16177
post-template-default,single,single-post,postid-16177,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge

Inspiratie bij ‘goeie vraag’ kaartjes

Inspiratie bij ‘goeie vraag’ kaartjes

Je kunt de kaartjes op verschillende manieren inzetten. Hieronder een aantal voorbeelden ter inspiratie. De vragen zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 8 jaar (groep 6). De oranje kaartjes zijn de kaartjes die gaan over afgelopen jaar. De groene kaartjes gaan over het jaar dat voor je ligt.

1. ‘Goeie vraag’ kaartjes als start van een gesprek
Alle kaartjes liggen door elkaar op een stapel op tafel
1. Je kunt om de beurt een kaartje pakken, deze voorlezen en iedereen aan tafel een antwoord laten geven
2. Je kunt om de beurt een kaart pakken en alleen degene die de kaart pakt mag een antwoord geven.
3. Je kunt om de beurt een kaart pakken en degene die een kaart pakt mag de kaart aan iemand geven die hem moet beantwoorden

2. ‘Goeie vraag’ kaartjes op thema
Als je graag wil terugkijken op een jaar of juist alleen vooruit wil kijken kun je de kaartjes splitsen in 2 stapels.
Kies de kaartjes met oranje rand als je in gesprek wil gaan over het afgelopen jaar.
Kies de kaartjes met de groene rand als je in gesprek wil gaan over aankomend jaar.
Je kunt nu kiezen voor de praatvormen zoals genoemd bij 1.

3. ‘Goeie vraag’ kaartjes in de klas in groepjes
Laat kinderen in een groepje van 4 voor elkaar een kaartje kiezen. Dus ieder kind krijgt van een ander kind een kaartje.
Doe een gespreksronde waarbij de kinderen de vragen aan elkaar beantwoorden. Een leuke gezamenlijke terugkoppeling zou kunnen zijn: welk antwoord in jouw groepje is je bij gebleven en wil je in de klas delen (mag je eigen antwoord zijn maar ook het antwoord van een ander, uiteraard check je even of het antwoord van een ander in de groep gedeeld mag worden). Welke vraag vond je zelf heel leuk en wil je delen in de klas?

4. ‘Goeie vraag’ kaartjes klassikaal
Het is leuk om 1 vraag uit te kiezen waar iedereen antwoord op geeft. Als het een vraag is voor komend jaar kun je de antwoorden inventariseren en in de klas een plek geven. Dit is leuk bij een vraag als: wat wil je bereiken komend jaar?
Zo kun je tussendoor met de klas evalueren of iedereen goed bezig is om zijn/haar doel te bereiken of mogelijk daarbij nog hulp nodig heeft.

5. ‘Goeie vraag’ kaartjes tussendoor
Als tussendoortje, om even los te zijn van de lesstof, is het ook leuk om met elkaar een kaartje te beantwoorden. Trek een willekeurig kaartje en vraag welke kinderen hier antwoord op willen/kunnen geven. Geef het goede voorbeeld als het gesprek wat moeizaam op gang komt.

Bestel hier jouw set voor €9,49 (incl. btw, exclusief verzendkosten)

Heel veel plezier en mooie gesprekken gewenst.

Groetjes,
Amanda

Geen reactie's

Geef een reactie