Minder, minder, minder… maakt gelukkiger! - Succesmoeders.nl
15418
post-template-default,single,single-post,postid-15418,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge

Minder, minder, minder… maakt gelukkiger!

Minder, minder, minder… maakt gelukkiger!

Vermoeide moeders, kibbelende ouders, stress-gezinnen… we zien het veel en veel te vaak. En wat horen we vaak…. “Ja, ik weet dat het veel te druk is, moeten we echt iets aan doen”. Maar de volgende dag stappen we weer in de rat-race! Haasten we weer naar kdv, school, werk, winkel, bso, huis, sport en dan weer huis waar een bergje was/strijk ligt te wachten.

Aan het eind van de maand ontvangen we voor een deel van deze werkzaamheden een salaris, keurig op de gezamenlijke bankrekening gestort. Daarvan kunnen we: – mooie nieuwe merkkleding kopen, twee of wel drie keer per jaar op vakantie, dat lekkere ruime huis betalen, die auto rijden met die mooie uitstraling, regelmatig uit eten (met en zonder kinderen), pretparken bezoeken, regelmatig leuke (kinder)feestjes geven, en zowel de sport als de muziekles van de kinderen betalen.

Het is niet wat het lijkt!

En zo begint er weer een nieuwe week, een nieuwe maand, een nieuw jaar. We werken hard door en klagen ook hard door… want we zijn moe, we hebben alles maar zijn toch niet happy, de relatie lijkt goed maar is niet wat het lijkt, en eigenlijk hadden we het ons allemaal zo niet voorgesteld voordat we aan een gezin begonnen. Want om ons heen zagen we altijd leuke gezinnen met hippe ouders. Facebook-filmpjes van kinderen van nog geen 4 jaar die in fluor skipakje van de ski-pistes afglijden. Werkende moeders die ’s morgens met een smile hun kinderen (weer) op het kdv brachten en in mantelpakje hop naar de baas reden…. En dan de verhalen, de gesprekken, de blogs over hoe gaaf en hoe leuk het ouderschap is (je krijgt er zoveel voor terug).

Waar ben je in vredesnaam mee bezig?

En nu ben je dus niet happy!
Ik denk niet dat dat te maken heeft met de kinderen. Want echt, ook jij kunt dealen met de peuterdriftbuien, de pindakaas op je rok omdat de kleine nog even met de vieze handjes langs je liep, de gebroken nachten. Het ligt ook niet aan je partner van wie je wel wat meer ondersteuning bij het huishouden en de opvoeding had verwacht. Nee, het ligt aan jezelf.. aan de keuzes die je maakt.

Minder, minder, minder!

We laten ons gek maken.. echt dat doen we zelf. Want we meten ons aan anderen, we kijken zo naar de buitenwereld en de mogelijke verwachtingen van de buitenwereld. We overtuigen ons ervan dat als we al die dingen doen die hierboven staan dat we dan goede, leuke ouders zijn die het prima voor elkaar hebben binnen ons gezin. Maar de waarheid is anders!


Ik geloof er echt in dat als we kunnen gaan voor minder… dat we dan gelukkiger worden. Minder streven naar groot, meer en meest. Minder kijken naar anderen, naar omgeving, naar buitenwereld. Minder hoge eisen stellen aan jezelf. Minder spullen (willen) bezitten. Minder hooi op je vork nemen. Minder drang naar perfectie… en ga zo maar door.

Consequenties

Eigenlijk is het zo simpel. Het levert je minder ballast op! En zo blijft er meer tijd over voor: aandacht voor elkaar, werkelijk contact, genieten van je partner, overbrengen op je kinderen waar het werkelijk over gaat in het leven. En ja, dat kan zeker ook in een minder groot huis, in een compacte auto, met één vakantie per jaar, met gekregen gedragen kleding van je neefjes/nichtjes , met een minder strak getrokken huis en met een tweedehands fiets/spelletje of babybadje.


Dus, toe aan rust, tijd voor jezelf/elkaar en geen stress meer door verwachtingen van wie dan ook…
Maak van MINDER je nieuwe thema en ga voor contact, aandacht, tijd voor elkaar en je zult gelukkig zijn!

Geen reactie's

Geef een reactie