Van ‘straks wordt het beter ’ naar… ‘het is al goed’! - Succesmoeders.nl
16012
post-template-default,single,single-post,postid-16012,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge

Van ‘straks wordt het beter ’ naar… ‘het is al goed’!

Van ‘straks wordt het beter ’ naar… ‘het is al goed’!

Vaak hoor ik moeders, die te maken hebben met een uitdagend kind, zeggen… als ze straks naar school gaat komt het goed, of als de tandjes eenmaal door zijn zal ze wel weer doorslapen, of als hij meer woorden kent zal hij wel minder gefrustreerd zijn, of eenmaal die verjaardag voorbij dan komt er weer rust…

Straks… als… dan komt het goed.

Straks??? Wanneer is dat??

Ik schiet er altijd een beetje van in de lach.. want wanneer is straks? En als dat eenmaal straks is.. is er dan niet weer een nieuwe uitdaging? Het antwoord is.. ja dan is er weer een nieuwe uitdaging. Want als de verjaardag voorbij is dan komt er een lastige situatie met broerlief die voor onrust zorgt en als die twee elkaar weer een beetje kunnen vinden dan komt er ineens een periode van slecht slapen voorbij. Kortom… het hoort bij kinderen, bij kleintjes en bij grote mensenkinderen.

NU!

Als we onze aandacht gewoon eens gaan richten op NU, op wat er nu is. En niet op de hoop dat het straks beter wordt… dan kan er veel veranderen.

Als jij jezelf de vraag stelt: heb ik NU een probleem? Dan zal je antwoord verrassend vaak Nee zijn. Of je stelt jezelf de vraag: is het NU goed en ok? Dan zal je antwoord vaak Ja zijn.
Dus ondanks misschien de slapeloze nachten, de gefrustreerde peuter of de onrustige fase van de grotere kids.. is het Nu bijna altijd ok.

Door jezelf die vragen te stellen, relativeer je de situatie en kom je los van… hopen op beter of.. straks komt het goed. Want door je aandacht te richten op straks… vergeet je te genieten van Nu. Van alle leuke momenten met het gezin. Van het lachen en het spelen. Van het zien van hun ontwikkeling en het hebben van een mooi onderonsje.
Gun jezelf meer rust en meer plezier! Gun je kinderen een positieve mama die ziet dat het goed gaat en die aandacht heeft voor wat ze al kunnen, waar ze om lachen en hoe goed ze ontwikkelen.

Positieve groet,
Succesmoeders

Amanda van Stam

Geen reactie's

Geef een reactie