Tuurlijk…….. Alles voor de kinderen! - Succesmoeders.nl
15561
post-template-default,single,single-post,postid-15561,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge

Tuurlijk…….. Alles voor de kinderen!

Tuurlijk…….. Alles voor de kinderen!

Hoe we als moeders onszelf kunnen verliezen in ons gezin… en denken dat we het goed doen!


Je houdt zielsveel van je kinderen en hebt er alles voor over dat het hen goed gaat.
Dus je werkt hard, doet leuke dingen, houdt de sfeer thuis gezellig, kookt (meestal) gezond en speelt, bakt en bouwt er lustig op los. Als er een nieuw seizoen in aantocht is moeten de kinderen even de garderobe passen en weet je wat er nieuw aangeschaft moet worden (schoenen, jassen en eigenlijk kan alleen die ene trui nog die vorig jaar oversized was). Dus, je gaat op pad… online of in het echt. Oh ja en voor de sporten van de kinderen moeten ook nog nieuwe spullen komen. Want de hockey gaat tijdens de winter door in de zaal (lees: er moeten zaalschoenen komen en een zaalstick) en de selectie van voetbalvereniging X vraagt je een thuis- én een trainingstenue aan te schaffen.


Maar ja, alles voor de kinderen!
En wanneer investeer je in jezelf? En dan heb ik het niet zozeer over die nieuwe tas of broek die je echt nodig hebt. Maar over investeren in je eigen ontwikkeling. Want als er één moment is in je leven waarin je in no time grote veranderingen doormaakt is dat wel als je moeder wordt.


Is het niet heel verstandig om dan ook tijd en aandacht te besteden aan jezelf en hoe die veranderingen voor je zijn? Hoe je als moeder wilt zijn, hoe je wilt opvoeden, hoe je de kinderen kunt grootbrengen met jou/jullie waarden en normen? Hoe je overeind blijft in hele drukke periodes of hoe je dealt met tegenslagen en teleurstellingen. Hoe je alle rollen die je hebt goed kunt combineren?

Ja, dat is heel verstandig!

Hoe je dat doet? Dat kan op allerlei manieren:

  • Door regelmatig goede gesprekken te voeren met vrienden/vriendinnen.
  • Door psychologische boeken te lezen over persoonlijke ontwikkeling.
  • Door een goede opleiding of cursus te volgen die je laat nadenken over wie je bent en waarom je de dingen doet zoals je ze doet.
  • Door een coach te vragen een stukje met je mee te lopen en samen te kijken naar je proces. Juist naar de moeilijkere stukken in je verandering.
  • Door (online) programma’s te volgen die speciaal gemaakt zijn voor jou… voor de fase waarin je zit.Succesmoeders is een bedrijf dat er speciaal is om jou als moeder, in de drukke en zeer belangrijke fase in je leven te ondersteunen. En nee, je hoeft niet gek te zijn om een coach in te zetten. Je bent eerder gek als je het niet doet!


Kijk eens op www.succesmoeders.nl voor alle mogelijkheden!


Met positieve groet,
Amanda van Stam 

Geen reactie's

Geef een reactie