Waarom NU? - Succesmoeders.nl
16027
post-template-default,single,single-post,postid-16027,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge

Waarom NU?

Waarom NU?

(Een persoonlijke blog. Ik ga van 92 naar 72)

Waarom NU?

Tot een aantal jaar geleden zat ik goed in mijn vel. Mijn lijf kon veel aan. Ik was sterk en had een behoorlijke conditie. Ik liep in een jaar 2 halve marathons en dat voelde top. Kortom… niks aan de hand.

Eenmaal zwanger van Roosje dijde ik gelijk flink uit. Ik had dat wel verwacht. Ik heb altijd moeite moeten doen om op gewicht te blijven dus nu dit niet meer kon/hoefde nam mijn lijf lekker de ruimte. Ik kwam 25 kilo aan en ondanks dat was ik een trotse zwangere vrouw.

Toen Roos was geboren, merkte ik al gauw dat de kilo’s er bij mij niet vanzelf af gingen. Ik heb er het eerste jaar ook niet hard voor gewerkt. Ik was de eerste 5 maanden bezig met borst-voeden en daarna had ik er mijn handen aan vol om te werken en er te zijn voor ons gezin.

Afgelopen jaar heb ik af en toe wat sport opgepakt, maar niet echt serieus. Ik hou van sporten, vooral in de buitenlucht. Ik loop graag hard ondanks dat het nu tragisch langzaam gaat en ik blij ben als ik een rondje van 7km heb gedaan. En ja dan die spiegel…. Het lijf wat ik nu heb past gewoon niet bij mij. Zoals ik schreef, ik heb altijd wel aanleg gehad makkelijk aan te komen.. Nu is het genoeg.

Er mag gewoon 20 kilo af… terug naar 72 kilo! Dan voel ik mij beter, dan kan ik veel makkelijker sporten, dan voel ik mij mooier, dan ben ik een fitte(re) mama en natuurlijk gezonder.

Waarom ik nu in actie kom??? De emmer is vol!
Ik baal als ik weer niet weet wat ik moet aantrekken en eigenlijk niks mooi vind. Ik baal als ik sport en mijn lijf echt in de weg zit. Ik baal als ik weer naar de suiker grijp terwijl ik weet dat het gif is. Ik baal!
In de zomer gaan we een huttentocht wandelen in Oostenrijk en ik heb mij voorgenomen dat de kilo’s die ik op mijn rug ga meedragen niet meer aan mijn lijf zitten. Een prachtig doel waarvan ik voel dat het mij motiveert. Dus… -10 kilo voor half juli, daarna zet ik door.

Ik ben begonnen met bootcampen, hardlopen en koolhydraat-beperkt eten. De eerste 2 kilo in 3 weken is een feit… Deze week start ik een detox-kuur van 9 dagen omdat een schoon lijf mij een uitstekend uitgangspunt lijkt. De komende tijd kun je op mijn facebookpagina volgen hoe gaat met de (met name) mentale kant.

Ik kijk uit naar een fitter lijf, een tevreden gevoel bij een blik in de spiegel, en het trots zijn op de eerste -10 kilo!

Met positieve groet,
Amanda van Stam

Geen reactie's

Geef een reactie