Wake up: Jouw kinderen doen wat jij doet! - Succesmoeders.nl
15422
post-template-default,single,single-post,postid-15422,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge

Wake up: Jouw kinderen doen wat jij doet!

(en dat gaat veel verder dan alleen netjes praten en met bestek eten)

Wake up: Jouw kinderen doen wat jij doet!

Natuurlijk weet je dat je een voorbeeldrol hebt als moeder.
En je weet ook dat die belangrijk is omdat jij een rolmodel bent voor je kinderen.

Dus: je eet netjes, je praat geduldig over problemen/ruzies die er zijn, je leert je kinderen de jarige netjes een hand te geven en dat doe je zelf dus ook, je ziet er verzorgt uit en met een beetje geluk doe je ook iets voor je medemens om je kinderen mee te geven dat je ook aan anderen mag denken.

Prima, lekker blijven doen.Wees je ook bewust dat je voorbeeldrol véél verder gaat… Dat een kind bijvoorbeeld ziet en merkt dat jij moe bent, dat je op je tandvlees loopt, en maar doorgaat en maar doorgaat, dat je je best doet om leuk te doen maar je niet zo voelt, dat je over koetjes en kalfjes praat met papa maar eigenlijk ruzie hebt, dat je dolgraag even op de bank wil zitten maar toch maar weer een keer die wasmachine gaat aanzetten.. en noem maar op!

Wat je doorgeeft, onbewust, is:

  • Ook als ik moe ben ga ik toch maar door en door en door
  • Ook al voel ik me niet goed, ik blijf lachen
  • Ten koste van mezelf ben ik er altijd voor een ander
  • Ik wil iets helemaal niet maar doe het toch
  • Iedereen is belangrijk, behalve ik
  • …………..


Oeiiii, dat wil je niet overbrengen.. toch?Wees eens bewust van je totale gedrag, dus ook je (laten we het) ‘verborgen’ gedrag (noemen).
Wat wil je overbrengen, wat straal je uit? En wat leren jouw kinderen daarvan?

Wil je dat anders?

Doe dan anders…!!

Zorg goed voor jezelf. Ga even zitten als je wilt zitten en vertel de kinderen dat mama nu even…. Of juist niet….! Dat je snapt dat ze graag drie vriendjes uitnodigen om te komen spelen maar dat jij daar even geen zin in hebt. Dat je hulp nodig hebt bij het huishouden omdat je even erg veel taken te doen hebt en het veel sneller gaat als je het samen doet.

Houd jezelf de spiegel eens voor…. Én? Wat zie je dan??
Geen reactie's

Geef een reactie